O rețetă a comunității armenești din Dumbrăveni.
Angadsabur
[ingredients title=”Ingrediente”]
- supă de vită concentrată pentru 4-5 persoane (zeama de la oasele de vită fiartă)
- o căpățână de ceapă
- frunză de pătrunjel
- gălbenuș de ou frecat cu smântână
- smântână după preferință și gust
[/ingredients]
Churut
- 5 litri de lapte (la un litru de lapte punem două mâini de pătrunjel verde tocat și una de frunză de țelină)
- o lingură de sare
- o mână de cimbru
- frunze de țelină
- frunză de pătrunjel măcinată
Laptele trebuie lăsat 3 săptămâni să se acrească și mestecat zilnic, de mai multe ori, pentru evitarea alterării. După 3 săptămâni, toată compoziția se fierbe și se face ori o pastă care se îndeasă în borcan și se acoperă cu untură topită, ori se fac grămăjoare mititele care se usucă.
Urechiușe
Se face un aluat de tăiței din două ouă. Compoziție: 250 grame de carne de vită măcinată, un ou tare (fiert), măcinat ulterior, sare și piper după gust. Se face foaie din aluat, se taie pătrățele de 2 cm, se pune umplutura în ele (carne tocată și ouă fierte) și se împachetează ca o urechiușă.
Se fierbe supa, cu ceapa tăiată mărunt și puțin călită la foc iute, frunze de pătrunjel, și se pun urechiușele împreună cu churutul și cu ou și smântână, cam două linguri de churut pentru o porție.