Pastă de hrean

Pastă de hrean

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g hrean
  • 20 g sare
  • 100 ml sare
  • 50 g oțet

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Hreanul se spală bine, se curăță și se dă pe răzătoare.
  2. Apa și oțetul se pun pe foc și se lasă până începe să clocotească, apoi se toarnă peste hrean, însă înainte hreanul se sărează și se lasă 30 de minute.
  3. După ce s-a turnat compoziția peste hrean, se lasă 3-4 ore și apoi se pune în borcane.

[/directions]

Cum a apărut la noi acest preparat? „Pasta de hrean este specifică saşilor din zona Sibiului. Hreanul este cultivat în grădini. Pentru a-l prepara, decojiţi tulpina acestuia şi daţi-o pe răzătoare. Amestecaţi apoi hreanul ras cu puţin oţet, apă, sare şi miere… pasta va fi un deliciu. De obicei, se serveşte în combinaţie cu mezeluri”, spun cei de la Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Răspunde