Maghiarii cuceresc Sibiul

Maghiarii cuceresc Sibiul

Se aude zvon de bătălie mare în Dumbrava Sibiului!

Zeci de echipe de bucătari profesioniști sau pasionați se vor lupta în ceaune, iar mii de sibieni și turiști își pregătesc lingurile pentru a lua cu asalt bunătățile.

Prezentări și degustări de preparate culinare ungurești ne așteaptă, sâmbătă, 6 iulie, la Târgul de Țară din Muzeul în aer liber, la cea de-a X-a ediție a Zilelor Hungarikum, iar atracția zilei va fi concursul de gătit. Spre deliciul tuturor, competiția este organizată pe trei categorii: gulyás tradițional, gulyás reinterpretat, respectiv alte preparate ungurești gătite în ceaun, precum marhapörkölt – tocăniță de vițel ungurească, lecsó – ghiveci unguresc sau halászlé – ciorbă de pește.

Până la ora 15, cât timp concurenții vor găti și juriul le va evalua mâncărurile, vizitatorii Târgului de Țară își pot petrece timpul participând la evenimente variate: dansuri şi muzică populară maghiară, prezentări şi ateliere culinare, târg al meşterilor populari, activități dedicate copiilor, concursuri, jocuri, degustări de bere artizanală, vinuri şi diverse alte produse ori licori tradiționale.

Organizatorii fac apel la conștiința concurenților și participanților la Zilele Hungarikum pentru a reduce semnificativ deșeurile din plastic de unică folosință, introducând farfuriile, tacâmurile și paharele din materiale biodegradabile. Participanții sunt încurajați să vină cu recipiente și tacâmuri de acasă, beneficiind astfel de reducere la achiziționarea voucherului pentru gulaș: donația recomandată pentru o porție de gulaș de 400 ml este de 15 lei, dar cei care vin cu propriile recipiente și tacâmuri vor primi porția de gulaș contra unei donații de 10 lei.

Astăzi, 30 iunie, este ultima zi în care echipele se pot înscrie la concursul culinar (aici). Festivalul Zilele HUNGARIKUM este organizat de Asociaţia Maghiarilor din Sibiu – HÍD și Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Răspunde