Săsesc sau românesc, lichiul este un desert tradițional îndrăgit în toate satele din județul Sibiu!
Ingrediente
- 1 kg făină
- 3 ouă
- 150 gr zahăr
- 200 gr margarină/unt/untură
- 2 plicuri drojdie uscată
- sare
- 200 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coajă de lămâie (opțional)
Mod de preparare
- Se frământă aluatul și se lasă la dospit, la cald.
- Până când dospește aluatul, se pregătește umplutura din griș fiert cu lapte și smântână amestecată cu gălbenuș de ou.
- După ce se întinde foaia cu sucitorul, se pune într-o tavă întinsă, se adaugă un strat mai gros de griș cu lapte, iar peste acesta se întinde un strat mai subțire de smântână.
- Tava se introduce în cuptorul încins și se lasă până când smântâna de deasupra începe „să facă floare”.
Poftă bună!