Lichiu

Lichiu

Săsesc sau românesc, lichiul este un desert tradițional îndrăgit în toate satele din județul Sibiu!

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 3 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr margarină/unt/untură
  • 2 plicuri drojdie uscată
  • sare
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coajă de lămâie (opțional)

Mod de preparare

  1. Se frământă aluatul și se lasă la dospit, la cald.
  2. Până când dospește aluatul, se pregătește umplutura din griș fiert cu lapte și smântână amestecată cu gălbenuș de ou.
  3. După ce se întinde foaia cu sucitorul, se pune într-o tavă întinsă, se adaugă un strat mai gros de griș cu lapte, iar peste acesta se întinde un strat mai subțire de smântână.
  4. Tava se introduce în cuptorul încins și se lasă până când smântâna de deasupra începe „să facă floare”.

Poftă bună!

Răspunde