Folclor și bucate autentice din Mărginimea Sibiului

Folclor și bucate autentice din Mărginimea Sibiului

Gastronomia și tradițiile fac casă bună la festivalul „Bujorul de munte”, care va avea loc la Gura Râului, la sfârșitul acestei săptămâni.

În 29 și 30 iunie, Gura Râului e în sărbătoare, căci bujorul de munte, tradițiile pastorale, gastronomia specifică locului, cântecele și dansurile ciobănești vor fi celebrate la cea de-a XVI-a ediție a festivalului „Bujorul de munte”. Anul acesta, festivalul stă sub semnul programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Festivalul se deschide sâmbătă, 29 iunie, la ora 18.00, cu o cină ca la stână, organizată în aval de baraj, la poalele Munților Cindrel. Vor fi degustate preparate tradiționale, precum bulzul ciobănesc și tocana la ceaun, iar spectacolul culinar va fi completat cu ritmuri populare, grație recitalurilor susținute de ansamblul „Bujorul de munte” din Gura Râului și invitați de marcă ai cântecului popular românesc. Seara se încheie cu un foc de tabără, ce va fi aprins la ora 22.00.

foto: CJCPCT Cindrelul – Junii Sibiu

Duminică, 30 iunie, la ora 11.30, are loc primirea oficială a oaspeților la poarta de intrare în comună, urmată de jocul junilor gureni, în fața bisericii, la ora 12.00. Apoi, localnicii și oaspeții urcă la  baraj pentru a se bucura de gastronomia tradițională și spectacolul muzical-coregrafic, în compania Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” și a unor soliști de renume.

Răspunde