Ești Bear Grylls de Cindrel?

Ești Bear Grylls de Cindrel?

Ce zici de o cină cu licheni, mușchi sau scoarță de copac?

Un astfel de ospăț cu ingrediente naturale care se găsesc la înălțimi de peste 1.000 de metri îi așteaptă pe curajoșii care se vor aventura la un triplu eveniment dedicat burdufului de munte, pe 13 iulie, la Rîu Sadului.

„Salvăm burduful de munte împreună, prin mișcare și implicare!” este deviza evenimentului Burduf – Trail, Challenge, Fest organizat de Asociația My Transylvania împreună cu Primăria Rîu Sadului și Asociația Tură în Natură.

„Vom întâlni patru stâne pe acest traseu. Câinii vor fi informați să ne permită trecerea, dacă latră să știți că este vorba de încurajări.”

Concurenții la Burduf Trail se vor întrece într-o alergare montană de 13 km. Pe cei care aleg Burduf Challenge îi așteaptă o excursie la colibe în Cindrel, o drumeție în care vor culege ciuperci, plante aromatice și fructe de pădure, oră de yoga, meditație în aer liber cu Alexandra Mandache și o tură de mountain-bike, după care se pot delecta cu ateliere de meșteșuguri sau de produse locale. Astfel, copiii vor învăța să mulgă laptele, să cosească fânul și să adune căpițe, iar toți participanții, indiferent de vârstă, pot afla cum se fac brânza de burduf de munte, untul și telemeaua de vacă, ori înghețata cu afine sau zmeură. Seara, la Burduf Fest, la pensiunea Rîu Sadului, biologul Miruna Popa și chef Ioan Bebeșelea de la Syndicat Gourmet vor pregăti o cină „montană“ cu ingrediente de la mare altitudine, cum ar fi scoarță de copac, sevă, licheni sau mușchi. Balmoș, brânză de burduf și de oaie vor fi pregătite de localnici la căminul cultural, pentru cei care-și doresc o cină ciobănească. Seara se va încheia la camping, cu muzică electronică și efecte vizuale electrizante.

Răspunde