Artă din lut, la îndemâna copiilor

Artă din lut, la îndemâna copiilor

Meșteșugul demult uitat al cahlelor poate fi redescoperit cu ocazia unei noi ediții a evenimentului Transylvanian Arts & Crafts.

Sâmbătă, 15 iunie, la Casa de lângă Sinagoga Mediaș, copiii vor avea ocazia să participe la un atelier de presat cahle din pământ și să picteze piese ceramice în miniatură, îndrumați de meșterii fabricii de teracotă din Mediaş, înfiinţată în anul 1906.

„Evenimentul se adresează mai multor categorii de vârstă. O să începem cu cei mici: ei o să învețe să modeleze lutul și o să preseze piese mici în matrițe din ipsos, o să picteze cahle în miniatură, pe care apoi le pot păstra. Pe parcursul acestor activități, o să primească prăjituri delicioase de la «Friandise», limonadă și înghețată.

Părinții pot să facă activități similare, spre seară o să deguste vinuri alese aduse de către partenerul nostru «The Wine Corner» și să se relaxeze pe acordurile faimosului band local «Ela Sol». Toate acestea o să provoace probabil și poftă de mâncare și ne pregătim cu jumări proaspete, cârnat afumat, pită cu unsoare, toate de la producători locali, Carmangeria Liviu și Ana Dârlos”, anunță organizatorii.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

foto: Friandise Mediaș

Prima ediție a evenimentului Transylvanian Arts & Crafts, organizat de Asociația Imbold și Teracota Mediaș, a avut loc vara trecută la Viscri și a atras aproximativ 30 de participanți.

Răspunde