Savoarea tocăniței de oaie din Mărginimea Sibiului i-a adus titlul de European Young Chef Award 2017 lui Alin Barabancea, care anul acesta este ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.
Doamna Felicia Dancășiu, renumita bucătărească a comunei Rășinari, le recomandă gurmanzilor să adauge în această tocană și puțin vin roșu.
Ingrediente
- carne de oaie
- untură
- ardei gras
- ceapă
- boia de ardei
- pastă de tomate
- cimbru
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare
- Ceapa se călește în ceaun până capătă un luciu, se adaugă ardeiul, boiaua, pasta de tomate și carnea tăiată bucățele, apoi se adaugă apă și se lasă să fiarbă.
- Se adaugă sare, piper și cimbru după gust.
- După preferințe, se poate pune și vin roșu.
- Se servește caldă, cu frunze de pătrunjel tocate mărunt presărate deasupra.
