Sărbătoarea tradițiilor locale

Sărbătoarea tradițiilor locale

Capitala culturală a Mărginimii Sibiului, orașul Săliște, îi așteaptă pe sibieni și turiști la sărbătoarea tradițiilor locale.

În anul în care județul Sibiu este Regiune Gastronomică Europeană, Săliștea Sibiului își prezintă gastronomia tradițională, dar și obiceiurile strămoștești. Gastronomia locală, atelierele meșteșugărești pentru copii și tineri și valorile artistice tradiționale își dau întâlnire în centrul Săliștei, pe 22 iunie.

„Sâmbătă, 22 iunie, la Săliște, între orele 10.00-18.00, în Parcul Nicolae Hențiu și în parcarea din Piața Junilor, specificul gastronomic local și moștenirea culturală vor fi prezentate turiștilor și localnicilor care vor putea degusta și achiziționa produse tradiționale locale: brânzeturi de vacă și de oaie, preparate din carne, produse locale ale stupului și o excelentă bere artizanală.
Reuniunea Meseriașilor propune o serie de ateliere de creație privind tradițiile și meșteșugurile locale, iar artiștii și ansamblurile tradiționale din Săliște vor prezenta fragmente din repertoriul patrimoniului cultural imaterial. Publicul tânăr și foarte tânăr se va bucura de ateliere de creație, de spectacole de teatru interactive în straie românești după povești din folclorul românesc și de concursuri tematice, iar turiștii vor putea accesa un tur dedicate al principalelor obiective turistice”, anunță Primăria Săliște.

Răspunde