Evenimente Pe harta turistului

Pictură cu pigmenți alimentari, la Gastro-Urban 2019

Vezi ce mănânci!

La ediția de anul acesta a festivalului Gastro-Urban, participanții vor găsi în farfurie culorile folosite de artistul sibian Alin Trif.

Experiența Gastro-Urban îmbină din nou gastronomia cu arhitectura și muzica. Alin le va propune participanților un live-session, încorporând ingredientele preparatelor servite în lucrările sale. “Dacă ne uităm în trecut, în pictură se foloseau pigmenți naturali în pictarea vaselor de lut sau a ceramicii, caselor sau a picturilor murale. Prin acest performance, demonstrăm că pigmenții alimentari pot fi folosiți într-un mod artistic”, a explicat artistul.

Promovarea producătorilor locali și a produselor de sezon se numără printre misiunile festivalului. Alături de bunătățile tradiționale, pe masă se vor afla beri artizanale și vinuri locale.

“Ediția de anul acesta întregește conceptul de sustenabilitate al zonei. Ar trebui să nu ne raportăm doar proiectelor de anvergură, să conștientizăm valoarea gastronomică și a produselor din zonă și să încercăm împreună să devenim mai conștienți de moștenirea cultural-gastronomică a zonei transilvănene. Anul acesta vom încânta simțurile, atât prin bogăția arhitecturală, cât și prin mâncarea din cultura zonală; incitantul din zona gastronomică combinat cu muzica live. Vom aduce împreună pictura și gastronomia prin performance-ul lui Alin Trif, ce va realiza picturi cu ingrediente – un concept inedit la nivel global”, a anunțat organizatorul festivalului, Răzvan Tempean.

Primul eveniment din cadrul festivalului Gastro-Urban va avea loc pe data de 28 iunie, de la ora 17, în curtea Colegiului Național “Samuel von Brukenthal” (Piața Albert Huet, nr. 5).

Răspunde