Miniștrii de la Bruxelles, ospătați cu „prăjitura miresei” din Sadu

Miniștrii de la Bruxelles, ospătați cu „prăjitura miresei” din Sadu

Produse tradiționale din județul Sibiu s-au aflat pe masa participanților la Consiliul de Miniștri AgriFish, desfășurat la Bruxelles, la începutul acestei săptămâni.

Bucatele savuroase pentru care Mărginimea Sibiului este renumită au fost aduse de soții Chivuța și Nicolae Veștemean. Aceștia i-au impresionat pe miniștrii Agriculturii din UE cu prăjitura miresei, un desert specific comunei Sadu, precum și cu zacuscă, pateu de casă și preparate de porc mangalița, friptură de vită Angus de la Karpaten Meat, cârnați de oaie și brânză de burduf Valea Sadului.

Soții Nicolae și Chivuța Veștemean | foto: Ionuț George Diaconeasa

„Nicolae și Chivuța Veștemean de la Sadu au încântat, la Bruxelles, la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, invitații de la Comitetul Special Agricol cu preparate din zona Sadu. Sădenii noștri harnici sunt la Bruxelles alături de Petre Daea la acest eveniment organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a promova produsele locale și zona Sadu! Bravo, oameni faini, harnici și frumoși!”, spune sibianul Ionuț George Diaconeasa, consilierul ministrului Agriculturii.

Din moși-strămoși, la Sadu, mireasa pregătește ”plăcinta miresei”, un aluat cu nucă, griș și gem sau dulceață, pe care o va duce soacrei mari pentru a o îmbuna.
Plăcinta sau prăjitura miresei | foto: APAR

Degustarea de la Bruxelles a fost organizată cu asistența Asociației My Transylvania.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ținut să-i felicite pe sădeni și să le mulțumească pentru contribuția lor la reușita evenimentului.

foto: Ionuț George Diaconeasa

Răspunde