„Când n-ai timp sau n-ai altceva la îndemână, mâncarea asta de ou te scoate din năcaz” , spun gospodinele din Racovița.
Mâncarea de ou este o mâncare grea, dar delicioasă, un preparat care concentrează două feluri într-unul singur: tradiționala tocană de ceapă, întâlnită în toate zonele ţării, în diferite variante, gătită cu roşii sau cu mai multe ingrediente, şi ouăle prăjite în ulei, adică ochiuri.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 4 cepe mari
- 1 lingură cu untură
- 2 linguri cu untdelemn
- 200 ml bulion
- 6 ouă
- sare
- piper
- paprică
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Întâi se face primul fel de mâncare, adică tocana de ceapă. Se pune ceapa tăiată solzi la călit în grăsime. Când ceapa devine transparentă, se adaugă bulionul, se potrivește de sare şi piper şi se lasă să scadă sosul.
- Peste ea, se pun ouăle întregi şi se prăjesc ochiuri, apoi se presară paprica.
- Poftă bună!
[/directions]