Festivalul Culinar Chirpăr

Festivalul Culinar Chirpăr

Propunerea noastră pentru o sărbătoare reușită de 1 Iunie este un eveniment organizat cu și pentru copii într-unul dintre cele mai pitorești sate din județul Sibiu.

Festivalul culinar este organizat de școala din Chirpăr și clubul GreenIMPACT “Micii Eroi”. Cei mici vor avea parte de multă distracție, iar pe gurmanzi îi așteaptă delicatese tradiționale.

La Chirpăr vom avea parte de o desfătare a simțurilor: pâine cu untură, brânzeturi din sat, slănină, jumări, mâncare la ceaun, plăcintă cu brânză de vacă, plăcintă cu mere și scorțișoară, gogoși, sirop de soc și o mulțime de alte bucate preparate cu mult drag de membrii Clubului GreenIMPACT “Micii Eroi” din Chirpăr sub atenta îndrumare a celor mai pricepute gospodine.

„Continuăm și în 2019 să descoperim, să redescoperim și să ne bucurăm de rețetele locale în frumoasele peisaje din Colinele Transilvaniei împreună cu copiii clubului GreenIMPACT “Micii Eroi” din Chirpăr. Vă invităm cu mic, cu mare, să admirați natura, să cunoașteți istoria satului Chirpăr, să încercați mâncarea tradițională și să vedeți lumea satului autentic prin ochii copiilor ce trăiesc aici.
Ziua de 1 iunie trebuie neapărat să fie mai frumoasă și mai deosebită decât celelalte zile. Copiii știu că e ziua lor și se așteaptă să fie o zi minunată, iar pentru că această zi este despre copilărie și despre inocență, avem pregătite o mulțime de jocuri și surprize pentru ei”, promit organizatorii.

Programul evenimentului

Sâmbătă, 1 iunie

  • 11:00 – 13:00 Brunch cu bufet și specialități locale de sezon
  • 13:00 – 14:30 Plimbare prin sat
  • 14:30 – 15:30 Program cultural
  • 15:00 – 16:00 Ateliere meșteșugărești pentru copii și adulți

Taxa de participare este de 50 lei pentru adulți și 15 lei pentru copiii cu vârste peste 7 ani. Ea include mâncarea, băutura și turul ghidat al satului. Copiii mai mici de 7 ani se vor bucura de gratuitate.

Răspunde