O rețetă tradițională din Racovița, mai ușoară decât ciorba acră de vită de la Rășinari.
Ingrediente
- 600 g carne macră de vițel
- 1 ciolan de vițel
- 1 lingură rasă de sare
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 linguriță boia
- 1 legătură mică leuștean
- 1 lingură tarhon murat mărunțit
- 1 vârf de cuțit de piper
- 1 frunză dafin
- 3 linguri orez
- 150 ml bulion
- 2 cepe
- 5 ouă
- 200 ml lapte
- 2 linguri oțet
Mod de preparare
- Se pun la fiert 5 litri de apă, cu carnea tăiată cubulețe, ciolanul sau un os și sarea. Se spumează, apoi se adaugă zarzavatul tăiat cubulețe și frunza de dafin.
- Când carnea e aproape fiartă, se pune orezul, iar când și acesta este fiert, se pune bulionul amestecat cu boia și piperul.
- Se ia oala de foc, se adaugă oțetul și dresătura din gălbenușuri de ou și lapte.
- Se pun apoi verdețurile mărunțite și tarhonul.
- Poftă bună!