„Aurul Târnăvii” strălucește la Summitul Gusturilor

„Aurul Târnăvii” strălucește la Summitul Gusturilor

Ambasadoarea Chinei se numără printre VIP-urile care au făcut cunoștință cu vinurile medieșene Caspari și Ambrosi.

Cele două brand-uri de tradiție se bucură de multă apreciere la Summitul Gusturilor, un eveniment prilejuit de Summitul UE de la Sibiu.

Printre oaspeții de seamă ai Sibiului din aceste zile este și ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, care astăzi s-a oprit cu interes la standul lui Octavian Isailă, deținătorul mărcilor Caspari și Ambrosi, și a gustat Feteasca Regală și Tămâioasa Românească.

Povestea de succes a vinurilor transilvănene se datorează familiilor Caspari și Ambrosi de la Mediaș. Reconstrucția «vechii metropole de vin a Transilvaniei», așa cum era numit Mediașul acum mai bine de un secol, este un proiect căruia m-am dedicat în ultimii 12 ani. Summit of Taste este, cu siguranță, cel mai mare eveniment de acest gen la care am participat. Suntem onorați să ducem mai departe istoria acestor două branduri”, a declarat omul de afaceri medieșean, pentru Strada Cetății.

Denumirea “Fetească Regală” a fost dată de legendarul producător medieșean Michael Ambrosi Jr. (1880-1940), pionier al replantărilor în Europa cu vițe de vie altoite.

În perioada 8-12 mai, între orele 8 și 23, o parte dintre producătorii locali din județul Sibiu sunt prezenți pe strada Cetății, în cadrul unei expoziții cu vânzare – Summit of Taste – organizată cu ocazia Summitului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană găzduit în Sibiu.

Sibienii și turiștii sunt întâmpinați cu pâine de casă, brânzeturi, produse de carmangerie, miere, legume și obiecte de artizanat, dar și cu vinuri alese sau plante ornamentale.

Răspunde