Atenție la țug!

Atenție la țug!

Ultimul weekend de primăvară aduce un nou brunch transilvănean pe Valea Hârtibaciului.

Sâmbătă, 25 mai, la ora 11, Moara Veche din Hosman este punctul de întâlnire al celor care iubesc bucatele tradiționale ardelenești.

„Acolo începem la ora 11.00, ca de obicei, și avem atât bufetul din șură, cât și moara deschisă spre vizitare. De asemenea, vom avea și câteva standuri cu produse locale spre vânzare. La ora 13.15 plecăm spre linia mocăniței, mai exact spre porțiunea dintre Gara Hosman și Cornățel, unde vom avea două puncte în program: un concert de muzică acustică pe un vagon platformă, servim desertul în vagonul salon. Mocănița în sine nu va merge pe linie, ci doar va staționa. Evenimentul de față are exact menirea de a atrage atenția că funcționarea mocăniței nu este permisă acum“, anunță organizatorii.

„La Transylvanian Brunch, reţetele vechi, de mult uitate, sunt gătite de bucătăreasa satului împreună cu vecinătăţi sau familii, folosind doar produse locale şi de sezon. Alegem cel mai frumos loc, într-un sat din zona Hârtibaciu – Târnave, şi mâncăm împreună în aer liber. Pornim apoi în explorarea culturii locale printr-o drumeţie sau o plimbare prin sat. Pentru pasionații de istorie și tradiții transilvănene, evenimentul oferă și o componentă culturală, sub diverse forme: un tur al satului, o plimbare cu căruța, o vizită la fierar, un program muzical susținut de fanfara locală, muzică și dansuri, un concert de orgă sau audierea corului în biserică, o scurtă drumeție, un tur pe teme de patrimoniu. Nu trebuie uitate nici poveștile spuse de bucătarii care au pregătit toate bunătățile; acești oameni sunt prezenți, de altfel, la toate evenimentele din viața respectivelor comunități”, spun cei de la My Transylvania.

Participarea la brunch-ul din 25 mai costă 100 lei/persoană, iar rezervările se pot face aici.

Răspunde