Vizitatorii din cer, întâmpinați la Sibiu cu o expoziție despre mâncare Patrizia Casagranda aduce la Sibiu tabloul "Fructul interzis - mărul"

Vizitatorii din cer, întâmpinați la Sibiu cu o expoziție despre mâncare

Șapte artiști din șapte țări vor expune picturi, fotografii și obiecte pe tema gastronomiei, la Aeroportul Internațional Sibiu.

Vernisajul expoziției „La masă” va avea loc luni, 15 aprilie, la ora 14, sub auspiciile programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Expoziția cuprinde obiecte de artă urbană cu gips pictat și lemn realizate de Patrizia Casagranda (Trento), fotografii ale lui János Eifert (Budapesta), Nicolas Friess (Paris) și Klaus Pichler (Viena), precum și picturi de Albert Sofian (Sibiu), Evanghelia Taka (Thessaloniki) și
Ingrid Weiszman (Berlin).

Organizatorii estimează că lucrările vor fi văzute de un milion de vizitatori.

Această expoziţie organizată de galeria de artă „Kunsthaus 7B” din Cisnădioara în parteneriat cu Institutul Cultural Maghiar Balassi din București, Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din Europa EUNIC de la Bucureşti, Institutul Francez şi Forumul Cultural Austriac, cu sprijinul Consulatului Germaniei la Sibiu, va putea fi vizitată până pe 31 decembrie.

„Estetica și creativitatea sunt părți ale vieții noastre, așa că arta trebuie să intre în viața cotidiană a oamenilor. Este a doua expoziție consecutivă la Aeroportul Sibiu. Atât aeroportul, cât și arta sunt simboluri ale libertății”, explică Thomas Emmerling, curator și director al Kunsthaus 7B.

În paralel, până pe 3 mai, unele lucrări ale celor șapte artiști vor fi expuse și la Kunsthaus 7B. Din 22 mai și până pe 31 decembrie, o a doua parte a expoziției va fi itinerată la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Patrizia Casagranda aduce la Sibiu tabloul „Fructul interzis – mărul”

Răspunde