Curiozități din „Bucătăria naturii”, expuse la Sibiu

Curiozități din „Bucătăria naturii”, expuse la Sibiu

Cel mai vechi ingredient folosit vreodată în mâncare a fost o bucată de carne de bizon datată la 36.000 de ani.

Mumia acestui bizon a fost descoperită în 1979, în Alaska, iar înainte de a o conserva pentru expoziție, cercetătorii au tăiat o bucată, au fiert-o cu legume și au mâncat-o.

Dacă n-ați auzit nici de vinul de palmier, friptura de armadilo sau înghețata de baobab, iată deja încă trei motive să vizitați expoziția „Bucătăria naturii”, deschisă în perioada aprilie – septembrie 2019 la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

„Un proverb amerindian spune că înainte să mănânci să îți faci timp să mulțumești mâncării. Poate suna comic, dar exponatele prezente în cadrul acestei expoziții temporare vă vor convinge că această zicală este justificată atunci când guști carne de armadilo, porc spinos, crocodil sau liliac. Consumați insecte sau ați soarbe o supă făcută din sânge de rață? În lume există tradiții culinare care, pentru unii dintre noi, sunt inimaginabile. Vă invităm să vizitați expoziția noastră și să descoperiți aceste «ingrediente» inedite, exponate din cadrul colecțiilor Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu. Câți dintre noi nu și-ar dori să poată savura fructe proaspete exotice precum fructe de palmier, semințe de paharul-maimuței, fructe de baobab și nu numai? Se spune că foamea este cea care face bucatele bune, dar gastronomia este o artă”, spun curatorii expoziției, Ghizela Vonica, Ana-Maria Păpureanu, Nicolae Trif, Raluca Bugneriu și Maria Sasu.

Răspunde