Cozonac cu nucă

Cozonac cu nucă

Sărbătoarea la români parcă nu-i sărbătoare fără cozonacul auriu și bine dospit!

[ingredients title=”Ingrediente pentru aluat”]

  • 400 grame făină albă
  • 2 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame unt
  • jumătate de linguriță de sare
  • 30 grame drojdie
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • coajă de lămâie rasă
  • 250 mililitri lapte

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingrediente pentru umplutură”]

  • 300 grame nucă
  • 100 mililitri lapte
  • 100 grame zahăr
  • zahăr vanilat
  • esență de rom

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Nucile se macină și se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat și esența de rom. Se adaugă laptele. Se obține o compoziție cremoasă, nu lichidă.
  2. Aluatul dospit se întinde într-o foaie groasă de 2-3 centimetri. Punem umplutura pe suprafața foii și apoi o rulăm.
  3. Tapetăm o tavă cu unt și hârtie de copt și așezăm cozonacul în ea. Lăsăm cozonacul la dospit aproximativ 60 de minute, apoi îl ungem cu un gălbenuș amestecat cu 2-3 linguri de lapte și îl pudrăm cu zahăr.
  4. Coacem cozonacul aproximativ 45-50 de minute.
  5. Poftă bună!

[/directions]

Mulțumim Asociației Pensiunilor Agroturistice Rășinari pentru această rețetă tradițională!

Răspunde