Vânătoarea ouălor de Paşti la Păltiniș

Vânătoarea ouălor de Paşti la Păltiniș

Arka Park Păltiniş, în parteneriat cu Centrul Cultural German Sibiu, organizează sâmbătă, 13 aprilie, evenimentul „Vânătoarea de ouă”.

Vânătoarea ouălor de Paşti este una dintre cele mai vechi tradiţii anglo-saxone, adusă în zona Sibiului de coloniștii sași din Evul Mediu, care marchează venirea primăverii şi renaşterea naturii. „Vânătoarea ouălor de Paşti se desfăşoară astfel: în dimineaţa primei zile de Paşti, copiii se adună pentru a căuta ouăle ascunse de iepuraş, fie în casă, fie în grădină. Copilul care găseşte cele mai multe ouă este declarat câştigător, iar toţi copiii sunt recompensaţi cu ouăle găsite. În această formă, obiceiul este cunoscut şi practicat şi în rândul saşilor şi landlerilor din judeţul Sibiu. În acelaşi spaţiu anglo-saxon, obiceiul poate căpăta dimensiuni mai mari prin practicarea lui în sânul comunităţii, devenind astfel un liant între familiile din aceeaşi comunitate”, descriu cercetătorii de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

foto: Arka Park Păltiniș

În acest sfârșit de săptămână, familiile sunt invitate să pornească în căutarea ouălor de Paşti în incinta complexului de aventură Arka Park, din zona Vălari.

După ce familiile şi-au confecţionat coşuleţul, pornesc în căutarea ouălor de ciocolată în incinta parcului. Toţi concurenţii vor primi diplome şi vor păstra dulciurile găsite.

Pentru tombolă, fiecare participant va primi un număr. După ce toată lumea a terminat de adunat ouăle de ciocolată, vor fi extrase în mod aleatoriu cinci numere, iar câștigătorii primesc accesul la activitatea de escaladă.

Răspunde