Rețeta acestui desert de post, savuros și ușor de preparat, ne este oferită de Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR).
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 kg mere
- 1 ceașcă de apă
- 1 ceașcă de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- 1 praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat
- făină
- scorțișoară
- zahăr pudră
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se rad merele și se amestecă apoi cu zahăr și scorțișoară.
- În paralel, amestecăm o ceașcă de zahăr, una de apă și una de ulei, praful de copt și zahărul vanilat. Tot aici se adaugă făină cât încape, până se obține un aluat care se poate întinde.
- Se așează în tavă o foaie de aluat, apoi compoziția de măr și, deasupra, cea de-a doua foaie de aluat. Se înțeapă cu furculița foaia deasupra.
- Se coace 35-40 de minute, apoi se presară cu zahăr pudră.
- Poftă bună!
[/directions]