Picnic în Cindrel

Picnic în Cindrel

Sibienii și turiștii care și-au propus să se bucure de primele zile de primăvară în natură pot încerca o drumeție în împrejurimile satului Sibiel.

Programul evenimentului pregătit de Asociația My Transilvania și Slow Food Sibiu pentru ziua de duminică, 14 aprilie, include un picnic cu vedere panoramică, dar și o masă în gospodăria tradițională a familiei Constandel.

Pentru că Sibielul are tradiție în arta icoanelor pe sticlă, oaspeții vor vizita muzeul icoanelor pe sticlă înființat de preotul Zosim Oancea acum 50 de ani și apoi vor avea ocazia să învețe câte ceva din tainele picturii pe sticlă.

„Experiența noastră începe la ora 11.00, cu un bufet de produse și specialități locale și sezoniere într-o curte tradițională din Sibiel, un mic sat la poalele Munților Cindrel. Bufetul va conține aproximativ 15 specialități și produse locale și de sezon, servite reci. Fiecare participant își face propriul pachet de picnic pe care îl va lua în rucsac. Nu uitați să vă aduceți și o păturică. În timpul unei drumeții de o oră și jumătate, vă vom însoți prin livezile și pajiștile din împrejurimile Sibielului și vom lua masa ca picnic într-un loc cu o vedere frumoasă asupra satului. La sfârșitul traseului nostru, ne adunăm într-o altă curte, pentru a ne bucura de un fel principal tradițional, servit cald”, anunță organizatorii.

Răspunde