Slănina afumată și tarhonul dau o savoare specială acestei ciorbe specifică Mărginimii Sibiului.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- carne de vită (mânzat) cu os
- morcovi
- pătrunjel rădăcină
- pătrunjel frunze
- țelină
- ceapă
- slănină afumată tocată
- tarhon
- ouă
- oțet
- sare
- lapte
- făină albă
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Carnea se spală, se pune la fiert în apă cu sare și se spumează.
- Se adaugă morcovii, pătrunjelul, țelina și ceapa, ca pentru supă.
- Când carnea și legumele sunt fierte, se adaugă slănina, un dres de făină cu lapte, apoi tarhonul.
- Ciorba se strecoară și se drege cu gălbenușurile. Se acrește cu oțet după gust.
- În farfurie, se adaugă pătrunjel tocat mărunt și piper.
[/directions]