Dacă e sâmbătă, e Piața Transilvania!

Dacă e sâmbătă, e Piața Transilvania!

În fiecare sâmbătă, între orele 8.00 și 14.00, în fața Sălii Transilvania este organizată Piața volantă Transilvania, dedicată producătorilor locali de produse alimentare din Sibiu și județele învecinate.

Tarabele lor sunt pline cu fructe și legume, brânzeturi și lactate, mezeluri și preparate din carne, deserturi de casă, miere și alte delicatese, în spiritul tradițiilor culinare autentice din județul Sibiu. Aspectul savuros și diversitatea produselor nu vă vor lăsa să părăsiți piața cu coșul gol.

Aici găsiți renumita telemea din Mărginimea Sibiului și pastrama ciobănească de oaie, produse tradiționale din bucătăria săsească, precum hencleșul și plăcinta cu rabarbăr, sau din cea maghiară – cozonac cu mac, ori găluște cu prune. Nelipsite sunt pâinea tradițională de casă și țuica aromată de prune.

Piața este deschisă pe tot parcursul anului, astfel încât oricând puteți cumpăra produse proaspete de sezon, cu excepția perioadelor în care Sala Transilvania găzduiește evenimente sportive sau expoziții.

Răspunde