Mină de aur pentru cercetători

Reparațiile la acoperișul casei memoriale „Hermann Oberth” din Mediaș au scos la iveală detalii spectaculoase despre cercetările savantului.

Descoperirea importantă pentru istoria orașului, dar și pentru oamenii de știință, a fost anunțată de municipalitatea medieșeană care administrează imobilul. “În timpul lucrărilor efectuate de către Primăria Municipiului Mediaș, în podul imobilului a fost descoperit un lot semnificativ de materiale, datate în perioada interbelică, constând din corespondențe, schițe, planuri, facsimile, ziare, reviste, desene și însemnări manuscrise, obiecte care au aparținut familiei savantului Hermann Oberth. Aceste materiale au fost scoase din nou la lumină, după aproximativ nouă decenii, de către angajați ai Direcției pentru Cultură Mediaș, iar la o analiză primară s-a constatat că unele dintre cele mai importante documente fac referire la planurile și schițele originale ale rachetei lansate din orașul nostru în anul 1935. Acel moment a reprezentat un nou punct de referință pentru istoria astronauticii mondiale, când Mediașul a devenit al patrulea oraș din lume, după New Mexico, Berlin și Moscova, de unde a fost lansată o rachetă cu combustibil lichid în acea perioadă de pionierat a cercetărilor spațiale”, transmite Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

Obiectele descoperite, care completează cunoștințele despre activitatea savantului Hermann Oberth, vor intra în patrimoniul municipiului Mediaș, urmând să fie incluse în colecțiile Muzeului Municipal pentru a fi cercetate, conservate și expuse.

Lasă un răspuns