Anul acesta, la Weinfest Mediaș se scrie istorie!

La Mediaș, vechea metropolă de vin a Transilvaniei, va avea loc în perioada 17-19 septembrie a treia ediție a festivalului Weinfest, care se anunță a fi un eveniment memorabil pentru participanți și un moment istoric din punct de vedere al industriei vitivinicole naționale.

Anul 2021 este dedicat de organizatorii Weinfest sărbătoririi a 100 de ani de Fetească Regală, soi denumit astfel acum un secol de Michael Ambrosi de la Mediaș, unul dintre pionierii replantării viilor din Europa, pustiite de filoxera la începutul anilor 1900. Feteasca Regală provine de la Daneș și era denumită anterior Dănășana sau Dunesdorfer Konigsast. Cei interesați pot afla istoria soiului în cadrul prezentarii care va fi făcută la eveniment sau urmărind transmisiile live ale acestuia.

Tot în cadrul festivalului, sâmbătă, 18 septembrie, în prezența invitaților de marcă și a reprezentanțilorde profil, va fi proclamată Ziua Internațională de Fetească Regală, o premieră națională prin prisma faptului că este primul soi de viță autohtonă care va fi sărbătorit în acest fel. Data proclamată va fi cea de 3 iunie, ziua municipiului Mediaș, atestat documentar la data de 3 Iunie 1267, urmând ca pentru prima dată să fie sărbătorită oficial în 2022.

Diferit de alte momente istorice va fi faptul că oricine își dorește are posibilitatea să semneze pe documentul proclamației. Astfel, cele 20 de persoane care achiziționează acces VIP vor fi invitate să-și noteze numele și să semneze proclamația alături de invitați, reprezentanți ai industriei și organizatori, ca martori peste timp ai acestui eveniment.

Organizatorii vă așteaptă în Piața Castelului din Mediaș, pentru a scrie istorie împreună. Vor fi degustări, muzică ambientală și live, surprize din lumea vinului, gastronomie, live cooking show, masterclass-uri de vin, expoziții, lansare de carte și nu doar atât!

În prețul biletului achiziționat, participanții vor avea posibilitatea să descopere vinurile de la producătorii aflați în cele zece căsuțe destinate degustării. În acest scop, ei vor primi la intrare un talon alături de un pahar pentru degustare, iar la ieșire vor primi ca amintire pentru participarea la eveniment o sticlă cadou cu etichetă de 100 de ani de Fetească Regală, bineînțeles cu vin din acest soi.

Accesul la eveniment este limitat de organizatori în exterior la maximum 500 de persoane/zi, iar la masterclass-urile desfășurate în interior, la 25 de persoane, din cauza situațiie pandemice.

Biletele se pot achiziționa online, în premieră pentru un eveniment desfășurat în municipiul de pe Târnava Mare, de pe site-ul Eventim.

Organizatorii Weinfest 2021 sunt Asociația Culturală Pusteblume Mediaș, Asociația Ardealul Mediaș, FDGR și Asociația Locului Natal cu multiple parteneriate locale, județene și naționale alături de Primăria municipiului Mediaș. Partener de mobilitate este Autoklass Sibiu – reprezentant Mercedes Benz, sponsor principal Romgaz Mediaș.

Lasă un răspuns