Compot de rabarbăr á la Chef Bogdan Roman

Compot de rabarbăr á la Chef Bogdan Roman

Rabarbărul vesel și răcoritor, nelipsit din bucătăria sașilor transilvăneni, îți împrospătează ziua!

Chef Bogdan Roman din Sibiu știe să-l pună în valoare într-un compot foarte ușor și rapid de realizat, „un compot acrișor de sezon care poate fi chiar și o alternativă a limonadei”. „Eu îl recomand cât se poate de rece într-o zi călduroasă de vară. E mai bun decât un ice tea sau decât o limonadă”, ne asigură el.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg tulpini de rabarbăr (rubarbă)
  • 3 l apă
  • 8-9 linguri zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat sau baton de vanilie

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se spală și se curăță rabarbărul. Se taie în segmente de 2-3 cm lungime.
  2. Separat se pune la fiert apa împreună cu zahărul. Când apa a clocotit, punem rabarbărul și lăsăm 2-3 minute (maxim) la fiert pe foc mic.
  3. Oprim focul și adăugăm vanilia după ce s-a răcorit puțin.
  4. Servim cald sau rece.

[/directions]

Pentru mai multe rețete delicioase, vă recomandăm blogul culinar al lui Chef Bogdan Roman!

Răspunde