Rabarbărul vesel și răcoritor, nelipsit din bucătăria sașilor transilvăneni, îți împrospătează ziua!
Chef Bogdan Roman din Sibiu știe să-l pună în valoare într-un compot foarte ușor și rapid de realizat, „un compot acrișor de sezon care poate fi chiar și o alternativă a limonadei”. „Eu îl recomand cât se poate de rece într-o zi călduroasă de vară. E mai bun decât un ice tea sau decât o limonadă”, ne asigură el.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg tulpini de rabarbăr (rubarbă)
- 3 l apă
- 8-9 linguri zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat sau baton de vanilie
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se spală și se curăță rabarbărul. Se taie în segmente de 2-3 cm lungime.
- Separat se pune la fiert apa împreună cu zahărul. Când apa a clocotit, punem rabarbărul și lăsăm 2-3 minute (maxim) la fiert pe foc mic.
- Oprim focul și adăugăm vanilia după ce s-a răcorit puțin.
- Servim cald sau rece.
[/directions]