Și președinții au fost copii!

Cel mai cunoscut sibian al momentului, Klaus Iohannis, sărbătorește în felul său Ziua Copilului.

Iubit și apreciat de mulți, criticat de alții, președintele își vede de drum “pas cu pas”. Astăzi, când lumea întreagă sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie făcută la vârsta de 17 ani. Îmbrăcat în costum, cămașă albă și cravată, tânărul Klaus afișează încă de atunci aerul sobru cu care ne-a obișnuit.

„Amintire din copilărie #17ani #1Iunie #ZiuaCopilului” este textul care însoțește poza apreciată deja de mii de abonați ai paginii lui Iohannis

Cel de-al patrulea președinte al României ales după decembrie 1989, Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, unde a urmat Liceul „Samuel von Brukenthal”.

Întotdeauna discret cu detaliile legate de viața sa privată, Iohannis nu a împărtășit aproape nimic despre copilăria sa nici măcar în biografia oficială pe care a publicat-o în 2014, când a candidat pentru prima oară la Președinție.

„Am crescut pe străzile vechi, din apropierea centrului istoric. Nu cred să fie zid sau cotlon pe care să nu-l fi descoperit atunci. Erau vremuri în care copiii încă puteau să alerge liberi pe străzi, fără să fie nimeni îngrijorat că li s-ar putea întâmpla ceva. Și niciodată nu s-a întâmplat nimic, cu niciunul dintre noi. În afara acestui sentiment de bucurie și de libertate, nu-mi amintesc foarte multe lucruri din copilărie”, consemnează el.

Lasă un răspuns