Aplauze pentru echipa Daniela!

Sportiva olimpică Daniela Cîrlan și președintele județului Sibiu, Daniela Cîmpean, vor face echipă la Buonavista Duathlon Challenge 2021.

La cursa de ștafetă feminin, Daniela Cîmpean pe bicicletă și atleta Daniela Cîrlan în alergare vor parcurge un traseu total de 27 km între Muzeul ASTRA și Rășinari.

“Încurajez mișcarea în aer liber care ne aduce tuturor avantaje și ne menține sănătoși. De curând am lansat programul Anii Drumeției, un program ambițios care susține un turism sustenabil și care împletește explorarea traseelor de drumeție din județul Sibiu cu mersul pe bicicletă și gastronomia locală. Mulțumesc organizatorilor pentru această provocare și co-echipierei mele, Daniela Cîrlan. Sunt convinsă că împreună vom avea un rezultat bun în această competiție”, a mărturisit Daniela Cîmpean.

În vârstă de 40 ani, Daniela Cîrlan a reprezentat Sibiul și România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016) și de la Atena (2004), precum și la Maratonul de la Berlin (2008).

Cea de a VIII-a ediție a competiției care îmbină alergarea cu mersul pe bicicletă va avea loc mâine, 6 iunie, pe traseul: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – DJ 106 A Sibiu – Rășinari. Peste 328 de concurenți din toată țara și străinătate sunt aşteptaţi să ia startul, începând cu ora 08.45. Dorul de o competiție sportivă și-a spus cuvântul anul acesta, locurile disponibile fiind ocupate într-un timp record, potrivit organizatorilor.

Participanții vor porni în cursă individual/echipă, la un interval de 15 de secunde. Ei s-au înscrie la una dintre cele trei probe de concurs:

Duathlon Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, individual presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul Satului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a câte 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A) şi, la final, 2 km alergare în Muzeul Satului.

Duathlon Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, ștafetă – presupune parcurgerea acelorași distanțe: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergător aleargă 5 km, predă ștafeta biciclistului, apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergătorului.

Duathlon Family Asfalt, pe asfalt exclusiv, o cursă distinctă pentru copiii între 6 și 14 ani, care presupune parcurgerea unui traseu de 10 km Muzeul Satului – Rășinari și retur, pe DJ 106 A, de către un părinte și un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie.

Atenție! Drum închis! Pentru desfășurarea Buonavista Duathlon Challenge 2021, drumul DJ 106 A între poarta 1 a muzeului și intersecția Rășinari / Poplaca, va fi închis, duminică, 6 iunie, între orele 08.15 – 12.15. Ruta alternativă pentru a ajunge în Rășinari, respectiv Sibiu este: DJ 106 R Sibiu-Poplaca și DJ 106 D Poplaca-Rășinari.

Lasă un răspuns