Muzeul ASTRA se implică pentru dezvoltarea sustenabilă a Deltei Dunării

Muzeul ASTRA împreună cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării au dezvoltat un parteneriat care are ca scop identificarea și inventarierea soluțiilor pentru dezvoltarea sustenabilă a localităților din Delta Dunării.

“Ne implicăm în dezvoltarea culturii și a turismului românesc, de la munte până la mare, din Munții Apuseni până-n Delta Dunării! Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume, prin acest angajament vom identifica resursele culturale locale, dar și de patrimoniu din satele rămase în Delta Dunării. Prin redescoperirea valorilor locale, acest demers va contribui și la conștientizarea locuitorilor din Deltă de importanța prezervării și valorificării peisajului cultural, respectiv habitat, tradiții și gastronomie locală, precum și de punerea acestora în valoare, printr-un turism cultural de calitate”, a anunțat Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA din Sibiu.

Inițiatorii acestui demers și-au propus să contribuie la păstrarea tradițiilor din Delta Dunării, pornind “motoarele” de dezvoltare locală, astfel  încât zona va crește în vizibilitate în rândul turiștilor de pretutindeni.

“Am inițiat acest parteneriat cu Complexul Național Muzeal Astra Sibiu pentru a promova și păstra unicitatea comunităților din Delta Dunării din punct de vedere architectural, al tradițiilor și al gastronomiei locale. Patrimoniul natural și cultural din Delta Dunării trebuie dezvoltat într-o formă sustenabilă, iar reprezentanții Complexului Muzeal Astra au o experiență și o expertiză consistentă în cercetarea, elaborarea și dezvoltarea proiectelor culturale în satele românești”, a explicat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Lasă un răspuns