File de păstrăv în fulgi de porumb cu sos de pătrunjel şi cartofi natur ca la Albota

File de păstrăv în fulgi de porumb cu sos de pătrunjel şi cartofi natur ca la Albota

La Albota veți găsi soarele verii, răcoarea munților și savoarea preparatelor naturale numai cu ingrediente locale.

Păstrăvăria Albota se află la poalele Munților Carpați, în Valea Arpășelului, înconjurată de rezervația naturală și vârfurile muntoase Albota și Buteanu (2.507 metri). Aici, omul de afaceri sibian Martin Müller a aplicat principiul „De la fermă la farfurie”.

Păstrăvul proaspăt pescuit din păstrăvăria proprie, prăjit în fulgi aurii de porumb, este specialitatea casei la Complexul Turistic Albota.

„Vom pregăti un păstrăv în fulgi de porumb, care provine din păstrăvăria noastră. Pentru aceasta, mai avem nevoie de făină, fulgi de porumb și ouă. Prima dată dăm peștele prin făină, apoi prin ou, îl punem în fulgi și apăsăm puțin. Se pune la prăjit în friteuză, la 160-170 de grade Celsius. Între timp, pregătim sosul: avem nevoie de puțin unt, puțin mujdei, pătrunjel verde, puțină smântână vegetală, puțină sare. Sosul se pune la foc, așteptăm să dea un clocot, amestecăm până când se îngroașă puțin, 3-4 minute la foc moderat. După ce păstrăvul este prăjit, se pune garnitura de cartofi natur, noi așa îl facem aici, la păstrăvărie. Dar se poate opta pentru mămăliguță, legume sau orice altă garnitură doriți. Se amestecă puțin sosul, se toarnă peste el, dar se pune și separat pentru cine dorește să mai adauge. Preparatul este gata în maxim 7 minute. Vă dorim poftă bună și vă așteptăm la noi, la Albota!” spune bucătăreasa Adriana Glica.

Răspunde