“Șurilă Iepurilă” – bazar de Paști în Șura Mare

În Vinerea Mare, Iepurașul este așteptat la Șura Mare cu icoane pictate pe sticlă, coronițe ornamentale și ouă realizate prin tehnica șervețelului și a marmorării.

Micii meșteri sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Inițiativa aparține unui grup de voluntari inimoși, care au „șlefuit” talentul copiilor și le-au umplut timpul liber din vacanța de primăvară.

Bazarul de Paști “Șurilă Iepurilă” va avea loc pe terenul de fotbal din Șura Mare vineri, 30 aprilie, între orele 11.00 și 17.00. Organizatorii, asociația Șura Mare Culturală în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Șura Mare, anunță că toți banii strânși vor fi folosiți la viitoarele ateliere pentru copiii din satele Șura Mare și Hamba.

Ingredientele principale în acțiunile sociale nu sunt nici banii, nici numărul de oameni implicați, ci dăruirea cu care lucrează cei ce vor să-și dea din timpul, abilitățile, cunoștințele lor în beneficiul altora. Acesta este motto-ul voluntarilor Șura Mare Culturală. Asociația își propune să scoată tinerii comunei din lumea virtuală a calculatorului și să îi implice în diverse activități. “Asociația noastră va milita pentru identificarea și promovarea copiiilor talentați, dar și pentru cultură și educație ca mijloace de păstrare a identității naționale. Scopul nostru este promovarea valorilor tradiției, a elementelor de conservare, precum și stimularea obiceiurilor și meșteșugurilor românești”, explică voluntarii.

Lasă un răspuns