“Mărturii” din Copșa Mică

Primăria orașului Copșa Mică a demarat un nou proiect, denumit “Mărturii”, în efortul continuu de a conserva istoria orașului și a zonei spre știința generațiilor viitoare.

“Ne propunem, astfel, să înregistrăm povestiri ale oamenilor care au construit epoca industrială a orașului, amintiri povestite prin viu grai, evenimente care i-au marcat pe povestitori. În paralel, o să scanăm și pozele cu referință la oraș, pe care le dețin cei intervievați, apoi le vom stoca într-o arhivă electronică, la fel ca și interviurile, în aşa fel ca aceste mărturii să rămână vii și pentru cei care ne urmează”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

Coordonatorii proiectului sunt Adrian Mohan și Iuliu Domșa, președintele Sfatului Bătrânilor din oraș, un octogenar a cărui poveste de viață ar putea face oricând subiectul unei cărți sau al unui film. “Domnul Iuliu Domșa este un voluntar înnăscut, care răspunde constant «prezent» la toate acțiunile de voluntariat desfășurate în comunitate, şi mai mult, le inițiază chiar dânsul”, afirmă primarul Daniel Tudor Mihalache.

Lasă un răspuns