Filarmonica de Stat Sibiu, prima din țară cu echipă de ciclism!

Antonio Mihail și Cosmin Fidileș, doi membri ai orchestrei Filarmonicii Sibiu, participă în premieră la maratonul ciclist de la Miercurea Ciuc.

Filarmonica Sibiu devine, astfel, prima filarmonică din țară cu echipă de ciclism.

Competiția se va desfășura sâmbătă, 24 aprilie, și va avea o lungime de 209 km.

Muzicienii Cosmin Fidileș (concertmaestru – vioară) și Antonio Mihail (șef-partidă corn), membri în orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, vor lăsa deoparte pentru o zi instrumentele muzicale pentru a răspunde provocării de a parcurge cei 209 km incluși într-o competiție de anduranță. Echipa, sprijinită de Consiliul Județean Sibiu, va lua startul la maratonul de ciclism ”Ranndonerus” de la Miercurea Ciuc, mâine dimineață.

Cosmin Fidileș, violonist: ”Întotdeauna am comparat activitatea unui muzician cu cea a unui sportiv. Studiul tehnicii instrumentale este egalul antrenamentelor, iar prestațiile muzicale sunt echivalentul evenimentelor sportive. Îndrăzneala, tenacitatea, testarea propriilor limite sau autocontrolul sunt calități comune atât muzicienilor profesioniști, cât și sportivilor de performanță. Eu sunt muzician, dar voi fi întotdeauna dependent de sport (la nivel de amator, bineînțeles), chiar dacă uneori aceasta implică riscuri. Ne completăm personalitatea atunci când îmbinăm profesia cu hobby-urile! Mulțumesc Filarmonicii de Stat Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și partenerului Ballan Sportswear pentru susținerea ideii de a avea o echipă de ciclism a instituției!”.

Echipa de ciclism a Filarmonicii a fost încurajată de Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, și vicepreședintele Vlad Vasiu.

”Poate nu ne mișcăm contratimp… Nu batem recorduri… Ne propunem însă întotdeauna să ne jucăm – puțin mai serios – și în afara concertelor și repetițiilor. Așa că pe 24 aprilie ne vom juca de-a cicliștii la Randonneurs Miercurea Ciuc, în traseul pentru câștigarea Brevetului de Anduranță BRM 200. Astfel, vom arăta faptul că putem fi performeri și în afara scenei, muzica nefiind un impediment în acest sens. La Filarmonica de Stat Sibiu, muzica și mișcarea sunt într-o armonie perfectă”, a completat cornistul Antonio Mihail.

Lasă un răspuns