Apel la proiecte

Pentru prima dată, Consiliul Județean Sibiu va finanța, în cadrul Agendei educaționale, proiecte derulate de către unitățile de învățământ din mediul rural și orașele mici, pentru ca elevii din aceste zone să beneficieze de activități extrașcolare care promovează drumeția și viața activă în natură.

De asemenea, sunt încurajate proiectele care aduc împreună elevii din satele și orașele județului pentru a spori egalitate de șanse.

Tania Stroia, inspector: “Având în vedere că anul acesta și anul viitor sunt declarați Anii Drumeției, Consiliul Județean Sibiu susține și promovează proiecte care abordează activități în aer liber, ce pun în evidență valorile naturale și patrimoniul cultural al județului Sibiu. Și în acest an, toate proiectele depuse trebuie să țină cont de politica implementată la nivelul CJ Sibiu și a instituțiilor din subordine privind eliminarea plasticului de unică folosință în cadrul evenimentelor organizate.”

Astăzi, Consiliul Județean a deschis sesiunea de depunere a proiectelor pe agendele culturală și dezvoltare a comunității, sportivă, educațională și cea pentru tineret, în urma aprobării ghidurilor de finanțare.

Cei interesați pot depune proiecte la sediul CJ Sibiu din str. General Magheru, nr. 14, respectiv la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat la parter, de luni până vineri:

  • între 16 aprilie și 17 mai, ora 16, pentru agendele culturală și dezvoltare a comunității, educațională și cea pentru tineret
  • între 19 aprilie și 7 mai, ora 13.30, pentru agenda sportivă, atât pentru structuri publice, cât și pentru structurile private.

Suma totală alocată din bugetul local al județului pentru susținerea acestor proiecte se ridică la 2.575.000 lei, cu 23 % mai mult decât anul trecut.

În anul 2021, agendele județului sunt bugetate cu următoarele sume:

  • 1.300.000 lei – Agenda Culturală și dezvoltare a comunității
  • 875.000 lei – Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public
  • 150.000 – Agenda Educațională
  • 250.000 – Agenda de și pentru Tineret

Lasă un răspuns