Tigaie de pui á la Chef Bogdan Roman

Bucătarul sibian Bogdan Roman ne recomandă o mâncare foarte gustoasă, plină de vitamine şi uşor de preparat.

Ingrediente

  • 5-600 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate şi curățate de piele)
  • 1-2 cepe
  • 4 ardei graşi (2 verzi și 2 roşii)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 cm ghimbir ras
  • o lingură mare de pastă de tomate sau 3-4 linguri de suc de roşii
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
  • sare, piper, măghiran şi o linguriţă de boia de ardei dulce

Mod de preparare

  1. Pentru început, spălăm şi curăţăm carnea şi legumele. Tăiem ceapa fin, iar ardeiul în fâşii mai mari.
  2. Încingem uleiul şi călim uşor ceapa (până devine sticloasă) şi adăugăm bucăţile de pui. După ce s-au rumenit puţin, adăugăm şi ardeiul şi amestecăm.
  3. Peste 2-3 minute, turnăm vinul, sucul de roşii şi boiaua de ardei. Lăsăm câteva minute cu capacul pus.
  4. Luăm capacul, potrivim de sare şi piper, adăugăm măghiranul mărunţit şi ghimbirul ras. Mai ţinem pe foc puternic până scade.
  5. Oprim focul şi adăugăm usturoiul mărunţit.

Pentru mai multe rețete delicioase, vă recomandăm blogul culinar al lui Chef Bogdan Roman!

Lasă un răspuns