Când se vor întâlni din nou sașii transilvăneni?

Sașii originari din Transilvania își fac planuri pentru următoarea întâlnire, care va avea loc în vara anului viitor.

Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și alte structuri ale FDGR, Biserica Evanghelică C.A. din România, Asociația Comunităților Locale Săsești Transilvănene, Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania și Austria și Tineretul Transilvan-Saxon din Germania organizează „Vara culturală transilvăneană” în perioada 23 iulie – 15 august 2022.

Programul cultural, aflat în pregătire, își propune să pună în valoare numeroase locuri din Transilvania. El va include o gamă largă de evenimente, precum tabere de tineret, activități de voluntariat, ateliere, dans, teatru și muzică, întâlniri în localitățile natale, expoziții, lansări de carte etc. și se va concentra pe un public țintă tânăr. “Toate forumurile locale, parohiile, comunitățile, grupurile raionale și asociațiile locale sunt chemate să dezvolte propuneri pentru evenimente. Evenimentele care urmează să aibă loc în Transilvania în perioada menționată și care corespund din punct de vedere al conținutului vor fi incluse în programul oficial al verii culturale”, a precizat Martin Bottesch, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania.

În plus, din cauza pandemiei, organizatorii au decis să amâne următoarea mare întâlnire a sașilor din Transilvania până în 2024.

Lasă un răspuns