Drumeția și valorile naturale – priorități pentru proiectele finanțate de județul Sibiu

Drumeția și valorile naturale – priorități pentru proiectele finanțate de județul Sibiu

Consiliul Județean a lansat în dezbatere publică ghidurile pentru accesarea de finanțări pentru proiecte culturale, comunitare, sportive, educative și de tineret care se vor desfășura în anul 2021.

În județul Sibiu, 2021 și 2022 sunt ani tematici dedicați drumeției și conservării valorilor naturale, ca priorități transversale în toate domeniile finanțate. Tipurile de activități eligibile includ, în funcție de agendă, atragerea copiilor și tinerilor spre practicarea drumeției, elaborarea de studii și cercetări privind valorile culturale și naturale, susținerea artei inspirate din natură, îmbunătățirea și promovarea itinerariilor naturale și culturale existente, precum și dezvoltarea de noi trasee. Pentru a descuraja concentrarea proiectelor în marile orașe, proiectele care se desfășoară în afara municipiilor vor primi punctaj mai mare.

Variantele propuse pentru ghidurile de finanțare pot fi consultate pe site-ul www.cjsibiu.ro.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: „Suntem și în acest an într-un context marcat de pandemie și activitățile pe care le vom putea realiza trebuie să țină cont de două condiții: să se desfășoare cât mai mult în aer liber și fără mari aglomerații. În acest context, natura este salvarea noastră. Aș vrea să vedem în Anii Drumeției o încurajare în plus de a face ceea ce oricum știm că este bine și sănătos pentru noi și pentru mediu. Să valorificăm șansa extraordinară că trăim aproape de bogății naturale pe care alții în Europa nu le mai au.”

Consiliul Județean Sibiu invită promotorii de proiecte interesați la o serie de dezbateri publice pentru a îmbunătăți ghidurile de finanțare și cadrul aferent dezvoltării proiectelor. Dezbaterile sunt și o bună ocazie de a solicita clarificări și asistență pe parcursul elaborării cererilor de finanțare. Ele se vor desfășura în sistem online, prin aplicația Teams, în perioada 16-18 martie.

Toate propunerile și sugestiile de modificare se vor transmite și în scris pe adresa de e-mail programe@cjsibiu.ro, până la data de 31 martie, ora 16.00.

Răspunde