Charlotă cu fructe

Rețeta a fost publicată de doamna Maria General Dobrescu în volumul “Dulciuri” (1936).

Proporții: 150 gr. nuci, 2 dl. și jumătate de lapte, vanilie, 60 gr. unt, 60 gr. făină, 80 gr. zahăr, 4 gălbenușe, 3 albușe, o duzină nuci, 250 gr. cremă de vanilie.

Se curăță și se pisează miejii de nucă, se pun în lapte fierbinte vanilat, se varsă acest lapte fără să se strecoare peste untul amestecat cu făina, se adaugă la cocă zahărul, gălbenușele, nu pe foc însă și apoi albușele în zăpadă, totodată cu albușele se amestecă încă o duzină de nuci pisate, formând o compoziție groasă, apoi se varsă această compoziție într’o formă unsă cu unt și cu zahăr, se fierbe în bain-marie la un cuptor destul de fierbinte timp de 35-40 de minute. Se servește caldă stropită cu cremă de vanilie, la care se adaugă nuci pisate.

Lasă un răspuns