Turiștii vor ajunge la Muzeul ASTRA cu autobuze electrice

Două trasee de transport public importante pentru sibieni, dar și pentru turiști, vor fi deservite de autobuze electrice.

Primăria Sibiu a semnat astăzi contractul pentru achiziționarea unui număr de nouă autobuze electrice pentru cele două trasee. Este vorba despre traseele Tursib 5 și 13, care pornesc de la gară și traversează orașul, având cap de linie în cartierul Valea Aurie, respectiv la Muzeul ASTRA.

“Achiziția a nouă autobuze electrice care vor deservi traseele 5 și 13 s-a concretizat astăzi prin semnarea contractului, ca urmare a unui proiect pe care Primăria Sibiu îl desfășoară în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Managerul general al firmei Solaris Bus & Coach România, dl. Eugen Daniel Ciolan, m-a asigurat că vor livra autobuzele cât mai repede posibil, înainte de termenul contractual. Reamintesc că am semnat deja contractul pentru microbuzele electrice care vor circula pe Linia Verde de transport local din centrul istoric, iar procedura de achiziție pentru cele 40 de autobuze se apropie de finalizare, raportul procedurii fiind întocmit și trimis la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice pentru avizare. Prin urmare, construim un sistem de transport public mai atractiv pentru sibieni, încurajând astfel, concret, mobilitatea alternativă”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Cele nouă autobuze electrice, model Solaris Urbino 12 electric, sunt produse în Polonia și oferă 30 de locuri pe scaune și 52 în picioare. Ele vor fi dotate cu toate tehnologiile actuale din domeniu, inclusiv echipamente WiFi și prize USB unde călătorii își vor putea încărca aparatele mobile. Contractul, în valoare totală de 27,94 de milioane de lei, prevede și achiziționarea unui număr de trei stații de încărcare rapidă, care vor fi instalate la capătul de linie din gară, și alte nouă stații de încărcare lentă, care se vor afla la autobaza Tursib și vor permite încărcarea peste noapte a bateriilor.

În 10 minute, autobuzul se va încărca cu suficientă energie pentru realizarea a până la trei curse în oraș.

Termenul maxim de livrare este de 23 de luni.

Lasă un răspuns