Săptămâna lui Dragobete

Timp de o săptămână, toți îndrăgostiții și copiii vor putea participa la două concursuri cu premii special pregătite pentru sărbătoarea Dragobetelui la Muzeul ASTRA.

Instituția sibiană va organiza, în perioada 20-26 februarie, evenimentul “Săptămâna lui Dragobete”. Inițiativa va avea două coordonate, una destinată cuplurilor de îndrăgostiți, iar cealaltă pregătită special pentru copiii cu spirit de inițiativă.

“Primul concurs este unul care cuprinde mai multe elemente vizuale, care reliefează patru povești de dragoste vechi de peste un secol. Este vorba despre patru fotografii din arhiva Muzeului ASTRA, bine ascunse în diferite case tradiționale din muzeu. Cuplurile de îndrăgostiți trebuie să recreeze, practic, în felul lor, cele patru imagini din trecut și să se fotografieze ca atare. Imaginea aleasă să-i reprezinte trebuie postată apoi pe eventul «Săptămâna lui Dragobete» de pe pagina Muzeului ASTRA, iar cuplul care strânge cele mai multe like-uri va câștiga o ședință foto în Muzeul ASTRA, realizată de un fotograf profesionist”, anunță Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

Dragobetele, după tradiția românească, este denumit în unele zone și “logodnicul păsărilor”. Se spune că, în această zi, păsărelele își aleg perechea pe viață și încep să își construiască cuibul pentru viitorii pui. “De aceea, am pregătit la Muzeul ASTRA și un concurs si pentru cei mici! În perioada 20-26 februarie, toți copiii vigilenți care vor găsi cât mai multe cartonașe cu diferite păsărele ascunse prin muzeu vor fi premiați cu o insignă de merit cu Muzeul ASTRA și vor primi titlul oficial de prieteni ai muzeului”, a mai precizat Călinescu.

Lasă un răspuns