Pomul cu mărțișoare

Pomul cu mărțișoare

Pentru prima oară, sibienii și turiștii care trec pragul Muzeului ASTRA au ocazia să învețe cum se confecționează mărțișoarele și sunt încurajați să lase mesaje de suflet pentru ceilalți vizitatori.

Cea mai mare instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Sibiu organizează, în perioada 27 februarie – 7 martie, acțiunea „Mărțișorul și Pomul gândurilor bune”.

Demersul este unul gândit special pentru a simboliza sosirea primăverii. Astfel, oaspeții Muzeului în aer liber pot împodobi crenguțele unui măr cu un mărțișor lucrat manual, conform tradiției, dar și cu un gând bun scris pe cartonașe colorate, pe care să-l găsească alți turiști.

„Astfel, pe Aleea Lemnului, unul dintre pomii fructiferi din fața Complexului maramureșean (monument care va putea fi identificat cu ajutorul unei hărți puse la dispoziție la intrarea principală în muzeu) va deveni în această perioadă personajul principal al primăverii. În această perioadă, în intervalul orar 9.30-16.30, organizăm și un atelier de împletit fir de mărțișor în Pavilionul Muzeal Multicultural cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Atelierul de va desfășura pe baza biletului de intrare”, menționează Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA.

În mod tradițional, mărțișorul se poartă toată luna martie, după care se agață de ramurile unui pom fructifer, pentru a aduce belșug în casele oamenilor. Obiceiul spune că, dacă îți pui o dorință în timp ce legi mărțișorul în pom, aceasta se va îndeplini negreșit.

Răspunde