Clătitele cu bere – rețeta secretă a unui ambasador al Sibiului

Crezi că știai deja totul despre clătite?

Chef Florin Dumitrescu, un bucătar cu 3 stele Michelin, îți demonstrează că desertul simplu și banal pe care îl întâlnești în orice bucătărie românească poate fi reinterpretat. Juratul de la “Chefi la cuțite”, care în 2019 a fost ambasadorul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, folosește un ingredient cu totul neașteptat în compoziție, datorită căruia clătitele ies mai pufoase.

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 1 ou
  •  100 g zahăr
  • un praf de sare
  • circa 350 ml lapte
  • 50 ml bere
  • ulei
  • 200 g nuci
  • 50 ml miere
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Amestecaţi făină cu ouăle, zahărul, sarea şi adăugaţi laptele treptat, până obţineţi un amestec omogen.
  2. La final, adăugaţi berea şi câteva picături de ulei. Cele două ingrediente vor face clătitele foarte pufoase şi deloc uscate.
  3. Pentru umplutură veți folosi nucile și mierea. Nucile se prăjesc în tigaie, fără ulei. Se lasă la răcit, iar după aceea se amestecă, cu mierea.
  4. Clătitele se servesc după preferințe. Pot fi îndoite, răsucite sau suprapuse.

Poftă bună!

Lasă un răspuns