Clătite din făină de soia cu sos de mere á la Chef Bogdan Corduneanu

Te poți bucura de clătite delicioase chiar dacă ai alergie la gluten sau intoleranță la lactoză!

Chef Bogdan Corduneanu îți recomandă să înlocuiești făina de grâu cu făină de soia, pe care o găsești în magazinele naturiste. Făina de soia are indice glicemic scăzut, conține opt aminoacizi esențiali, magneziu și fier.

Clătite din făină de soia cu sos de mere

Ingrediente

  • 1 ou
  • 500 ml apă minerală
  • 350 g făină de soia
  • 1 lămâie
  • 3 mere roșii curățate și tăiate cubulețe
  • 3 mere verzi curățate și tăiate cubulețe
  • 150 g zahăr brun
  • 50 ml coniac
  • praf de scorțișoară
  • praf de sare

Mod de preparare foi de clătite

  1. Batem oul cu un praf de sare.
  2. Înglobăm treptat apa minerală și făina de soia.
  3. La sfârșit adăugăm lămâie rasă.


Mod de preparare sos de mere

  1. Se dizolvă într-o crăticioară zahărul, la foc mic.
  2. Adăugăm fructele, apoi coniac și suc de lămâie.
  3. Lăsăm să se gătească până obținem textura dorită, apoi adăugăm scorțișoară.

Poftă bună!

Lasă un răspuns