Tartă cu ciuperci şi rucola

Ingrediente

  • 20 g unt
  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g ciuperci din conservă
  • 200 g rucola
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 pahar de vin alb
  • parmezan ras
  • busuioc

Sos brun

  • 20 g unt
  • 1 linguriţă de zahăr brun
  • 1 pahar de vin roşu
  • sos de soia

Mod de preparare

  1. Se unge o tavă de plăcintă cu ulei şi se întinde aluatul foietaj. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară puţin parmezan ras.
  2. Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute. Între timp, se călesc pe foc ciupercile în puţin unt şi vin alb.
  3. Se asezonează cu sare, piper şi busuioc verde.
  4. Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească 10 minute şi după aceea se toarnă amestecul de ciuperci. Deasupra se presară frunze de rucola.
  5. Se stropeşte totul cu sos brun.

Lasă un răspuns