Sibiul va avea din nou transport electric

După zece ani de la desființarea tramvaiului, municipalitatea investește în minibuze electrice. Proiectul, în valoare de aproape 10 milioane de lei, a fost gândit în folosul sibienilor, dar mai ales al turiștilor care vor să viziteze centrul istoric.

„Linia Verde” de transport public în centrul istoric va fi funcțională până în luna septembrie a acestui an, anunță Primăria Sibiu. Edilul-șef Astrid Fodor a semnat astăzi contractul pentru achiziționarea unui număr de cinci minibuze electrice, fiecare cu câte 24 de locuri și toate facilitățile moderne, de la sisteme de climatizare la internet WiFi gratuit, precum și o stație de încărcare, automate pentru bilete și afișaje electronice pentru informarea pasagerilor.

Astrid Fodor, primar: “Realizarea liniei verzi de transport public în centrul istoric a intrat în linie dreaptă. Termenul de livrare și punere în funcțiune a acestora este de 8 luni. Scopul creării acestei linii de transport este acela de a degreva centrul istoric de mașini și de a oferi sibienilor, cât și turiștilor o alternativă de deplasare, alta decât autovehiculul propriu.”

„Linia Verde” va urmări conturul inelului zonei centrale: Piața Unirii – Mitropoliei – Al. Odobescu – Măsarilor – Piața Cibin – Turnului – Faurului – Ocnei – Teclu – Gară – Constituției – bd. Coposu. Traseul va avea 13 stații.

Lasă un răspuns