Salată de roşii cu mentă

Menta și lămâia conferă un gust deosebit acestei salate.

Proaspătă, savuroasă și sănătoasă, ea este alegerea potrivită pentru o gustare hrănitoare și foarte săracă în calorii.

Ingrediente

  • 500 g roşii coapte, tăiate rondele
  • zahăr, după gust
  • 1 lămâie
  • 3 cepe verzi, tocate fin
  • pătrunjel
  • 1 lingură de mentă, tocată mărunt
  • frunzuliţe de mentă, pentru ornat

Mod de preparare

  1. Se pun roşiile într-un castron şi se presară pe ele zahărul.
  2. Se taie lămâia în două, pe lungime. Se lasă deoparte o jumătate, iar cealaltă se taie, tot pe lungime, în 4 bucăţi. Ţinând ferm bucăţile împreună, pe un fund de lemn, cu partea cu coajă în sus, se feliază subţire, transversal. Se curăţă de sâmburi.
  3. Se aranjează bucăţelele de lămâie peste roşii, apoi se presară ceapa verde, pătrunjelul şi menta. Se stoarce deasupra zeama celeilalte jumătăţi de lămâie.
  4. Se ornează cu frunze de mentă.
  5. Se serveşte salata imediat sau se acoperă şi se lasă o vreme la rece.

Mai multe rețete verificate descoperiți în cartea “Bucate gustoase cu condimente alese” (Mediaș, 2018), scrisă de prof. Aurelia Rusu și dr. farm. Ladislau Rosenberg!

Lasă un răspuns