Plăcintă de pui á la Chef Bogdan Roman

Plăcinta de pui este preferata bucătarului sibian Bogdan Roman din mai multe motive. O încercăm și noi?

“Este simplă, delicioasă și arată într-un mare fel 😉 O gătesc de regulă la anumite evenimente, căci face impresie prin modul în care arată”, explică Bogdan Roman. Pentru servire, recomandarea bucătarului este să adăugați câteva roșii cherry proaspete și un piure de mazăre.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui (sau pulpe dezosate)
  • 300 g caș sau brânză ușor sărată
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 gogoșari murați
  • 2 ouă
  • 1 pachet de aluat de foietaj (400 g)
  • condimente: sare, piper, cimbru, turmeric
  • ulei de măsline

foto: Chef Bogdan Roman

Mod de preparare

  1. Tocați carnea în cuburi de 1 cm și ceapa julien.
  2. Căliți puiul împreună cu ceapa în ulei de măsline. Adăugați sare, piper și o linguriță rasă de turmeric (sau curcuma). Puteți aromatiza uleiul cu puțin cimbru și un grăunte de usturoi.
  3. Peste carnea călită cu ceapă adăugați brânza frământată și gogoșarii tocați mărunt. Amestecați, potriviți de sare și piper. Adăugați și 2 ouă bătute bine, pentru a lega compoziția.
  4. Foietajul îl așezați și îi tăiați marginile ca în poză, în fâșii oblice de 2-3 cm. Puneți compoziția pe mijlocul aluatului. Dați-i formă cu o spatulă sau lingură și apoi împletiți fâșiile de foietaj.
  5. Ungeți bine plăcinta cu un gălbenuș crud, amestecat cu o lingură de lapte.
  6. Se coace la cuptorul mediu (180 grade) aproximativ 30 de minute sau până capată acea culoare apetisantă ca în fotografie!

Poftă bună!

foto: Chef Bogdan Roman

Mai multe rețete descrise pas cu pas găsiți pe blogul lui Bogdan Roman.

Lasă un răspuns