Păstrăv umplut cu nuci á la Chef Gheorghe Ciutacu

De la cozonac la prăjituri de tot felul și chiar torturi, știm cu toții o mulțime de deserturi cu nucă. Dar cum i-ar sta în rol principal? Unul dintre cei mai galonați bucătari pe care i-a avut Sibiul a răspuns acestei provocări!

Maestrul Gheorghe Ciutacu, Executive Chef la Ramada Sibiu, medaliat cu bronz la Olimpiada Mondială de Gastronomie 2020, a creat un preparat pe bază de păstrăv și nuci și i-a dat gata pe americani la California Walnuts Commission Cooking Competition. Uite ce a ieșit!

Ingredients

  • 1,2 kg păstrăv
  • 750 g cartofi
  • 240 g linte
  • 0,50 g pătrunjel
  • 0,60 g arpagic
  • 100 g panade
  • 100 g nucă
  • 0,20 g ulei de măsline
  • sos de lămâie murată

Mod de preparare

  1. Curățați peștele și faceți fileuri. Puneți separat 6 fileuri și tăiați restul în bucăți mari, adăugați panada de frangipan, nucile, sosul de lămâie murată, umpleți fileurile, rulați-le și băgați-le în folie alimentară. Coaceți în cuptor la 85 de grade Celsius, timp de 18 minute.
  2. Spălați și curățați cartofii, apoi fierbeți-i. Faceți un piure consistent și adăugați pătrunjelul pentru a-l colora atractiv.
  3. Sotați lintea și arpagicul în ulei de măsline, adăugați sare și piper.
  4. Bucurați-vă de gustul bun al păstrăvului proaspăt din Sibiu – poarta de sud a Transilvaniei!

Lasă un răspuns