Cartofi cu ou și brânză ca la Porumbacu de Jos

Maestrul în artă culinară Elena Daniela Graura ne reamintește o mâncare a copilăriei.

Timp de preparare: 50 min.
Dificultate: mică

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 3 ouă
  • 100 g brânză dulce sau sărată, la alegere
  • ulei
  • usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare

  1. Cartofii curățați și tăiați baghetuțe se vor pune într-o tigaie mare la prăjit în ulei, așa cum procedăm când preparăm cartofii prăjiți.
  2. Când cartofii sunt prăjiți, vom pune puțină sare și usturoiul pisat. În această etapă, focul trebuie să fie lent.
  3. Separat, ideal este să avem bătute ouăle și amestecate cu brânza mărunțită sau rasă și piperul. Acest amestec se va răsturna peste cartofi. Compoziția se va menține pe foc timp de 1-2 minute.
  4. Este important să nu depășim acest timp, căldura tigării va fi suficientă; preparatul final trebuie să fie moale, lipicios.
  5. Iarna, este ideală combinația cu murături, iar vara cu mujdei și salată verde.


foto: Marius Blană

Lasă un răspuns